Nederlands

Van het bestuur Wang Yen nien

Van het bestuur

Wang Yen Nien
Na een lang ziekbed is Wang Yen Nien overleden op vierennegentig jarige leeftijd. Hij werd bekend door het boek van Robert Smith Masters and Methods genaamd. Toen de STN hoorde dat hij in 1981 in LeMans een workshop zou houden zonden we een delegatie uit. Wang Yen Nien was een indrukwekkende doch vriendelijke man die altijd iets speels gehouden heeft. Hij heeft Serge Dreyer geinspireerd en Serge heeft de Rencontres Jasnieres in het leven geroepen die een standaard heeft gezet voor internationale europese taiji ontmoetingen. Wang Yen Nien was ook een drietal maal in Nederland. Twee maal om een workshop te geven en eenmaal om nogmaals pannekoeken te eten. Tijdens zijn tweede workshop heeft Wang Yen Nien de STN uitgenodigd om lid te worden van de Tai Chi Chuan Association Republic of China waar hij toendertijd de president van was. Van zijn leerlingen hebben Francois Schossler, Herve Marest, Jean Luc Perot, Serge Dreyer en Scott Rodell workshops gegeven voor de STN. Wang Yen Nien zelf was een leerling van Zhang Qin Lin die op zijn beurt een leerling was van Yang Cheng Fu. Volgens Wang Yen Nien was de tai chi chuan die hij van Zhang Qin Lin geleerd heeft de geheime stijl van de Yang family terwijl de vorm die Yang Cheng Fu vrij gaf de publieke stijl genoemd werd door Zhang Qin Lin.

Hire Us. Or just say Hi!
Need a job? Apply to get one.
Follow us on LinkedIn, FaceBook,
YouTube or Instagram